Kymmenen ihmistä istuu valtuustosalissa ja kuuntelevat keskittyneesti.
16.3.2024

”Oman kylän yrittäjillä paras asiantuntemus”

Karstulalaiset yrittäjät kokoontuivat maaliskuussa tutustumaan Tukkimäen tuulipuistohankkeeseen ja keskustelemaan siihen liittyvistä työmahdollisuuksista. Pohjan Voiman ja Metsähallituksen järjestämä tilaisuus houkutteli paikalle noin 20 yrittäjää.

”On ilo huomata, että Karstulasta löytyy paljon kovan tason ammattilaisia. Täällä on tuulipuistoja jo entuudestaan, joten kokemusta on kertynyt”, Pohjan Voiman toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoi.

Työvoimaa tarvitaan muun muassa puiden korjuuseen ja kuljetukseen, teiden rakentamiseen, tuulivoimaloiden perustusten valamiseen sekä voimaloiden osien siirtämiseen ja nostamiseen. Työmaalla tarvitaan monenlaista kalustoa kuten louhinta- ja murskauskoneita, kaivinkoneita, dumppereita, pyöräkuormaajia ja nosturiautoja. Rakentaminen työllistää myös ravintoloita, majoituspalveluja, ruokakauppoja ja rautakauppoja.

Rakentamisvaiheen työllistävä vaikutus on noin 40–50 henkilötyövuotta. Kerrannaisvaikutusten kanssa suunnittelun ja rakentamisen vaikutus on yhteensä 100–140 henkilötyövuotta.

Tuulipuisto tuo töitä myös rakentamisen jälkeen. Huolto ja ylläpito työllistävät koko tuulipuiston elinkaaren ajan. Tarvitaan muun muassa teiden aurausta, lanausta ja suolausta, kasvillisuuden niittoa ja sähköurakointia.

”Oman kylän yrittäjillä on aina paras asiantuntemus paikallisista oloista. Jos työmaalla tarvitaan nopeasti tarvikkeita tai työkaluja, paikalliset tietävät mistä niitä saa. Me haluamme käyttää mahdollisimman paljon paikallista työvoimaa.”

Pohjan Voima ja Metsähallitus suunnittelevat Tukkimäkeen 12 voimalan tuulipuistoa. Jos hanke etenee suunnitelmien mukaan, rakentaminen ajoittuu vuosille 2025–2028.

Yrittäjät voivat jättää yhteystietonsa täältä löytyvän lomakkeen kautta.

26.2.2024

Tervetuloa yleisötilaisuuteen 13.3.2024

Karstulan Tukkimäen tuulipuistoa koskeva yleisötilaisuus pidetään keskiviikkona 13.3.2024 klo 17-19. Kahvia on tarjolla kello 16.30 alkaen. Yleisötilaisuus järjestetään Himmelissä, Karstulan…

26.2.2024

Kutsu yrittäjille: mitä tuulipuisto tarkoittaa paikallisille yrityksille?

Pohjan Voima ja Metsähallitus suunnittelevat Karstulan Tukkimäelle tuulipuistoa, jonka rakentaminen alkaa aikaisintaan 2025 ja rakentamisen valmistelu 2024. Tällä hetkellä hankkeen…

20.2.2024

Ympäristövaikutusten arviointiselostus on asetettu nähtäville

Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima ja Metsähallitus suunnittelevat tuulipuiston rakentamista Karstulaan kuuluvan Tukkimäen alueella, joka sijaitsee noin 22 kilometrin päässä Karstulan…